Gegevensbescherming

Het gebruik van internet en sociale media heeft ons kwetsbaarder gemaakt voor inbreuken op onze privacy. Om de persoonsgegevens van alle burgers van de Europese Unie beter te beschermen, heeft de EU daarom een nieuwe privacywet aangenomen. Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing in de hele EU. Deze privacywet gaat onder andere over het bewaren en beschermen van persoonsgegevens.

Iedereen heeft te maken met de AVG. Niet alleen grote bedrijven of overheden moeten aan deze wet voldoen, maar ook vrijwilligersorganisaties, stichtingen en (sport)verenigingen moeten de bepalingen van de wet in acht nemen.

Het bestuur van Belangenvereniging Breedenbroek-Voorst vindt het belangrijk dat uw persoonsgegevens goed beschermd zijn en heeft daarover afspraken gemaakt.

Wat betekent dit voor u?
Omdat u bekend bent in onze ledenadministratie bewaren wij algemene persoonsgegevens (naam, adres, woonplaats, email adres en banknummer) van u in ons ledenbestand.

Waarom worden deze gegevens bewaard?
Belangenvereniging Breedenbroek-Voorst bewaart deze gegevens omdat we u willen kunnen uitnodigen voor bijeenkomsten, het toezenden van informatie en kunnen informeren over de activiteiten van Belangenvereniging Breedenbroek-Voorst. Uw bankrekeningnummer en het incassoformulier waarop het bankrekeningnummer vermeld staat, bewaren wij om het lidmaatschapsgeld automatisch te incasseren.

Wie kunnen deze gegevens inzien?
Uw persoonsgegevens kunnen worden ingezien door de bestuursleden van Belangenvereniging Breedenbroek-Voorst. Uw bankrekeningnummer kan alleen worden ingezien door de penningmeester en secretaris.

Hoe worden uw persoonsgegevens beschermd?
Uw gegevens worden bewaard in een excelsheet op beveiligde computers van van het bestuur van Belangenvereniging Breedenbroek-Voorst. Verzending van persoonsgegevens gaat via een beveiligde verbinding.

Wilt u dat uw gegevens uit ons bestand aangepast of verwijderd worden?
Uw gegevens worden binnen een maand verwijderd uit het ledenbestand als u uw lidmaatschap hebt opgezegd. Als u gegevens verwijderd of aangepast wilt zien, kunt u dat Belangenvereniging Breedenbroek-Voorst laten weten door een berichtje te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door een briefje te schrijven aan de secretaris van Belangenvereniging Breedenbroek-Voorst

Waar kunt u terecht met vragen over de AVG
Als u nog vragen heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens door Belangvereniging Breedenbroek-Voorst, kunt u deze stellen aan de secretaris van Belangenvereniging Breedenbroek-Voorst Carla Coenen 0315-651677.

Laatste nieuws

  Voorst - Op donderdag 22 november is er in zaal Van Hal in Voorst een lezing over de Stakenborg in Voorst. De presentatie wordt gegeven door Charlie van Hal.De Stakenborg is een van de oudst...
Oproep reanimatiecursus Breedenbroek-Voorst ma 24 sep 2018, 14:36                          BREEDENBROEK-VOORST - In geval van calamiteit telt elke seconde. Daarom is de Belangenvereniging Breedenbroek-Voorst (BVBV) op zoek naar...