In Breedenbroek-Voorst zijn in totaal 4 AED’s beschikbaar; deze zitten in een daarvoor geschikt AED-kast en zijn bevestigd aan de buitenmuur van Timmerfabriek Westerveld-Nederlof , Terborgseweg 58, Basisschool De Borckeshof, Terborgseweg 25 (aan zijde Den Dam), Kantine Ajax B (’t Houtbroek) en Restaurant Van Hal, Grensweg 13. Vanzelfsprekend mogen deze bij calamiteit, indien je hiervoor opgeleid bent, gebruikt worden.

Momenteel wordt in samenwerking met gemeente Oude IJsselstreek in kaart gebracht hoeveel en waar AED’s in onze gemeente beschikbaar zijn of het aantal voldoende is en of ze goed over de gehele omgeving verspreid zijn.

 

Bij voldoende belangstelling willen we dit najaar, naast de te houden herhalingen, ook met een of meer nieuwe basiscursussen starten. Een nieuwe opleiding bestaat uit 2 dagdelen of avonden van elk 2 uur waarin de vitale functies van ons lichaam en reanimatie middels AED behandeld worden. Ook hier zal theorie telkens afgewisseld worden door praktijk en is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

 

Indien je meer informatie wenst over deze cursus of je wilt aanmelden, kun je contact opnemen met Carla Coenen te Voorst, tel. 06 57123509 of schrijf een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan zal ik zo snel mogelijk contact met je opnemen.