Vanaf 2013 volgt een enthousiaste groep van circa 25 tot 30 personen jaarlijks een herhalingscursus Reanimatie/AED, georganiseerd door de BVBV. Onder leiding van Ben Arentsen van EHBO Varsseveld worden in een 2 tot 2,5 uur durende sessie de belangrijkste levensreddende handelingen doorgenomen. Theorie wordt afgewisseld met praktijk: reanimatie en het gebruik van een AED worden op poppen geoefend.

In Breedenbroek-Voorst zijn verdeeld over het gebied in totaal vier AED's beschikbaar. Deze zitten in een speciale kast stevig bevestigd aan de buitenmuur van een bedrijf of instelling. Zeker in deze leefomgeving met een groot buitengebied en het feit dat deskundige hulp soms langer op zich laat wachten, is het van levensbelang dat snel hulp geboden kan worden. Dat kan alleen als er voldoende gecertificeerde mensen zijn die weten hoe dat moet.
De nieuwe opleiding bestaat uit twee dagdelen of avonden van elk 2 uur waarin de vitale functies van ons lichaam en reanimatie met behulp van AED behandeld worden. Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn om een nieuwe cursus te starten worden locatie en data bekendgemaakt.
Meer informatie of aanmelden bij Carla Coenen te Voorst, tel. 06-57123509 of via een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,