Door lichamelijke klachten werd het voor Stef en Tonny erg lastig om nog te voetballen en uiteindelijk hebben ze gekozen om samen te biljarten. Tonny: "Stef en ik kennen elkaar al erg lang en biljarten eigenlijk altijd al samen. Vanaf 1980 tot aan 1995 kende Breedenbroek wel een biljartvereniging waar later ook het team van 'de Prins' aansloot toen daar de deuren sloten. Uiteindelijk bleven er echter te weinig mensen over om competitie te kunnen spelen. Hartstikke jammer want ze deden het zo graag. Een club buiten Breedenbroek bood een tijdlang uitkomst maar nu proberen we het toch om het hier opnieuw op te starten."

De opzet van Stef en Tonny is eigenlijk om de mensen achter de geraniums vandaan te krijgen; mensen die zich een beetje vervelen of vanwege pensionering, een sportblessure of andere redenen geen sport meer beoefenen. Mensen die bijvoorbeeld graag overdag een balletje stoten. Er zijn in de omgeving wel meer biljartverenigingen te vinden met een soortgelijke doelgroep. Tonny zegt hierover: "We weten dat er meer clubjes zijn waar leden zitten die zo bij ons zouden kunnen aansluiten maar we gaan geen leden bij andere verenigingen ronselen. Het is de bedoeling dat ze vanuit zichzelf naar ons toe willen komen. We gaan ze niet bij anderen weghalen, dat is zeer zeker niet onze insteek."

Als je gevoel voor de bal hebt dan heb je ook gevoel voor biljarten volgens de beide heren. Stef: "Biljarten is ook nog eens gemoedelijk en gezellig. Je komt onder de mensen en hebt iets om naar uit te kijken. Dat is hartstikke leuk en zeker met soms met een lekker biertje er bij maar een colaatje mag natuurlijk ook.

Er start in ieder geval één team, de Krietjes. "Eén team zal er sowieso van start gaan onder de naam 'Biljartvereniging Koenders'. De shirts hebben we uiteraard van Peter Koenders. Voor hem is het natuurlijk ook interessant, want we hopen op wat meer reuring in het café want dat is altijd mooi. Daar hebben we een mooi biljart en een prachtig scorebord, alleen daarvoor zou je al bij ons komen biljarten", lacht Tonny. Het team dat van start gaat, speelde al samen onder de naam 'de Krietjes'. Biljarters zullen niet raar opkijken van die naam, maar voor leken in de biljartsport, hier wordt verwezen naar het mooie blauwe krijt, waar de biljarter zo fijn met de keu in draait. "Bij voldoende interesse wordt er een recreantenteam opgezet. Deze kunnen als ze willen overdag al beginnen te spelen. Mochten ze ook interesse hebben om competitie te spelen dan kan het team na verloop van tijd een competitieteam worden. We hebben er genoeg voor een team, maar als er nog eens een man of drie bij komen dan kunnen we voorzichtig van start gaan met nog een team. Medio september gaat het seizoen van start maar eerst maar eens kijken of er belangstelling is voordat we het hele circus opstarten. Het hoeft ook niet per se wekelijks te zijn dat men komt biljarten."

Er zijn diverse mogelijkheden, ook wat de dagen betreft. Als men een een keer niet, kan moet dat geen probleem zijn. Tonny wil het een en ander wel regelen. Hij neemt het maken van een mooi speelschema graag op zich. "Maar in mijn hoofd ben ik al wel een aantal taken aan het delegeren naar de huidige leden, alleen weten die dat nog niet. Want ook al zou ik willen, ik kan helaas niet alle functies tegelijk blijven uitoefenen, ik ben al druk zat. Het gaat hierbij ook nog om een stuk ontspanning en er even lekker uit zijn." Stef beaamt Tonny's woorden. Zij zijn ze het er over eens: 'meedoen' is erg belangrijk en dat staat toch echt wel centraal in dit verhaal.
Tonny: "Ik wil benadrukken dat iedereen van harte welkom is om zich aan te sluiten bij ons recreatieve team. Maar ook als wie wel competitie wil spelen is welkom. En als je een beetje balgevoel hebt en niet dwars door het laken heen steekt dan zijn ook vrouwen welkom, waarom niet? Er zijn zelfs nog meer opties. Bijvoorbeeld als familieteam meedoen, of als buren, of misschien als vriendenclubje of oud-collega's, alles kan en mag. Stef en ik nodigen iedereen uit Breedenbroek en omliggende dorpen uit om bij ons aan te sluiten als ze daar zin in hebben."
Voor meer info of aanmeldingen kan men contact opnemen met Tonny Stroet, via tel. 0610384480 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Laatste nieuws

DAUWTRAPPEN HEMELVAART VOOR HET HELE GEZIN.Start bij de Sportzaal Breedenbroek.9.00 - 10.00 uur 45 km.  
Nieuwsbrief Projectgroep Wonen in Breedenbroek-Voorst Beste inwoners van Breedenbroek en Voorst, Dit voorjaar is door de Belangenvereniging Breedenbroek-Voorst de start gegeven om de woonwensen in...
Vanaf 2013 volgt een enthousiaste groep van ca. 25-30 personen jaarlijks een herhalingscursus Reanimatie/AED, georganiseerd door de BVBV. Onder leiding van Ben Arentsen van EHBO Varsseveld  wordt in een...
BREEDENBROEK - Op maandag 8 juli vindt een bijeenkomst plaats bij Zalencentrum Koenders in Breedenbroek, waarop de presentatie plaatsvindt van de uitkomsten van de Woonvisie. Na de pauze is de...